Tips och Råd

Vanliga frågor


Här hittar du svar på de vanligaste frågorna som kommit in till vår konsumentservice. Hittar du inte det letar efter? Maila oss så svarar vi på den så fort som möjligt.

Är Barnängens produkter testade på djur?

Barnängens produkter testas inte på djur. Vårt moderföretag Henkel, som tillverkar och säljer Barnängens produkter, har inte utfört djurtester sedan 1989. Sedan september 2004 är det dessutom förbjudet inom EU att sälja kosmetik och hygienprodukter som är testade på djur. Läs mer om Henkel och hållbar utveckling på www.henkel.se - Hållbar utveckling

 

 

Vilka av Barnängen Barn-produkterna är helt parfymfria?

De är Barnängen Barnshampoo, Ren Baby, Barnsalva, Zinksalva och Barnolja.

 

 

Vad är bra att inhandla som startpaket åt mitt nyfödda barn?

Det viktigaste är en barnolja och en salva som är skyddande och mjukgörande. Oljan används både för att smörja in torr hud och till babyns badvatten. Salvan smörjs in på stjärten, som lätt blir röd och irriterad i blöjområdet.

 

 

Innehåller Barnängens Barnolja konserveringsmedel?

Nej, Barnängen barnolja innehåller inga konserveringsämnen. Det är inte nödvändigt eftersom formulan inte innehåller något vatten

 

 

Kan mjölkallergiker använda Barnängen duschkräm/flytande tvål som innehåller yoghurtprotein?

Barnängens duschkrämer och flytande tvålar innehåller yoghurtproteiner och kan användas utan problem av personer som har mjölkallergi. Det finns flera förklaringar till detta:

1. Personer med mjölkallergi är allergiska mot mjölkprodukter som intas men inte mot mjölkprodukter som appliceras på huden.

2. Det yoghurtprotein som används i våra produkter skiljer sig från mjölkprotein på grund av tillsättandet av lactobacillus under tillverkningsprocessen.

3. Duschkräm och flytande tvål kommer endast i kontakt med huden en kort stund och sedan sköljs av vilket minskar risken för en allergisk reaktion.

4. Produkter med innehåll av yoghurtprotein introducerades på den europeiska marknaden för flera år sedan. Fram till idag har det inte rapporterats ett enda fall av allergisk reaktion mot hud- och hårprodukter med yoghurtprotein, trots att mjölkallergier är mycket vanliga.

 

 

Hur länge håller era produkter?

Våra hygienprodukter håller (i oöppnad förpackning) mer än 30 månader, under normala förhållanden. Produkterna har en symbol i form av en krämburk med öppet lock. Symbolen visar tillsammans med siffror hur många månader produkten är hållbar efter öppnandet. Alltså blir den totala hållbarhetstiden 30 månader + siffran för öppnandet. Samtliga Barnängen-produkter har 12 månaders hållbarhet efter öppnandet.

 

 

Vad är det för skillnad på antiperspirant och deodorant?

En antiperspirant motverkar svettningar med hjälp av transpirationshämmande salter. Det finns både parfymerade och oparfymerade antiperspiranter. Antiperspiranter som innehåller parfym hjälper till att maskera svettdoft. En deodorant innehåller inget transpirationshämmande salt och motverkar därför inte svettning. De flesta deodoranter är dock alkoholbaserade vilket gör att produkten hjälper till att förhindra bakterietillväxt där den appliceras, vanligen i armhålan. Deodorant innehåller ofta parfym för att dölja eventuell svettdoft. På produkten ska det alltid framgå om det är en deodorant eller en antiperspirant.