Barnängens samarbete med Barncancerfonden 1 år!

Sedan hösten 2020 har Barnängen samarbetat med Barncancerfonden för att tillsammans bekämpa barncancer och se till att drabbade barn, ungdomar och deras familjer får den vård och stöd de behöver. Samarbetet går under namnet ”Tillsammans mot Barncancer”, där en del av försäljningen på utvalda Barnängen-produkter går till att stötta Barncancerfonden och deras viktiga arbete.

Varje år drabbas cirka 300 barn av cancer i Sverige. Tack vare forskning och effektivare behandlingsmetoder har utvecklingen gått framåt och idag överlever ca 85 procent av de drabbade. Men vi på Barnängen vill att alla barn som insjuknar i cancer ska överleva och kunna leva ett friskt liv. För att nå dit har vi bestämt oss för att vara med och stödja Barncancerfondens verksamhet.

Barnängens samarbete med Barncancerfonden har hittills genererat 390 000 kronor – tack vare våra fantastiska kunder.

Tillsammans mot Barncancer

startade hösten 2020, där en del av Barnängens försäljning på utvalda produkter har gått till att stötta Barncancerfonden. Hittills har vi tillsammans alltså samlat in 390 000:- – vilket är en helt fantastisk summa. Vi är så stolta över våra kunders engagemang och bidrag till denna kampanj.

Pengar som kommer in till Barncancerfonden går till tre olika ändamål: forskning, råd & stöd och information. Barncancerfondens vision är att utrota barncancer med målet att alla barn som drabbas av cancer ska överleva och leva ett så bra liv som möjligt under och efter sjukdomen.

Vi är glada att över ett fortsatt samarbete med Barncancerfonden även under höst och vinter 2021

För att bidra till Barncancerfondens fortsatta arbete - leta upp denna yta i butik.
För att bidra till Barncancerfondens fortsatta arbete - leta upp denna yta i butik.

– Barncancerfonden gör ett ovärderligt arbete, och det känns bra för Barnängen att finnas med på ett hörn och stödja deras verksamhet. Som Barncancerfonden så bra själva utrycker det, så hör barn och cancer helt enkelt inte ihop, säger Louise Christerson, varumärkesansvarig på Barnängen.

Kampanjen innebär att vi fortsätter att donera 1:- per såld produkt på sex utvalda produkter i butik, detta gäller specifikt de produkter som står i pallar som kommunicerar denna donation. Genom att handla någon av Barnängens sex utvalda produkter i din dagligvaruhandel är du som konsument med och bidrar till den livsvikta forskningen!

– Vi vill givetvis uppmärksamma om samarbetet på bred front, dels för att uppmärksamma Barncancerfondens ovärderliga arbete, och dels för att de som gillar produkter från Barnängen nu på ett enkelt sätt kan vara med och bidra, berättar Louise.

Produkterna som ingår i kampanjen Tillsammans mot Barncancer

Produkterna som ingår i kampanjen
Produkterna som ingår i kampanjen

Barnängen Kids Bubbelbad – Ett badskum som hjälper till att rengöra huden skonsamt och får den att kännas len och härlig.

Barnängen Duschcreme Yoghurt Aloe Vera – Med yoghurtprotein passar dig med normal till torr hud. Ger huden skydd mot uttorkning och hjälper till att behålla den mjuk och len.

Barnängen Duschcreme Kakao – Den milda, veganska formulan är berikad med olja vilket ger huden skydd mot uttorkning och hjälper till att behålla den mjuk och len.

Barnängen Duschcreme Magnolia – Med doft av magnolia passar den dig med torr hud. Håller huden mjuk och len.

Barnängen Duschgel Monoi – Berikad med arganolja som ger huden skydd mot uttorkning samtidigt som den hjälper till att behålla den mjuk och len.

Barnängen Man Duschgel Isvak –Den uppfriskande formulan ger en ren och fräsch känsla samtidigt som den skyddar huden mot uttorkning. Med en uppiggande, frisk doft av vattenmynta.

Barnängen i samarbete med Barncancerfonden

Läs mer här

Relaterade artiklar

Familjens favorit-duschcrème sedan år 1990

Läs mer

Samarbetet med Barncancerfonden fortsätter under 2022

Läs mer