Tillsammans för miljön – ett unikt samarbete

I kampanjen Tillsammans för miljön samarbetar Barnängen, HockeyAllsvenskan och Svenska Damhockeyligan (SDHL) för att sprida kunskap om hållbarhet i bred bemärkelse. Syftet är att öka intresset och engagemanget för hållbarhetsfrågor hos hockeyligornas målgrupp.

Kampanjen pågår under ett år, där Barnängen förser HockeyAllsvenskan och SDHL med produkter från det nya sortimentet Barnängen Miljövänlig. Hockeyspelarna syns bland annat i Barnängens sociala medier för att kommunicera kring ämnen som rör hållbarhet, vad de själva gör och hur människor kan bidra till en mer hållbar framtid. Under 2020 har dedikerade supportrar också chansen att vinna biljetter till HockeyAllsvenskans matcher och delta i hockeyrelaterade aktiviteter som arrangeras av Barnängen.
– Tillsammans för miljön är ett partnerskap för ett mer hållbart Sverige där vi tillsammans verkar för en mer hållbar framtid, både socialt och ur ett miljöperspektiv, säger Nikki Seretis, Senior Marketing Manager Nordics på Henkel.

Hockeyligorna är de första i sitt slag att positionera sig som tydliga hållbarhetsambassadörer. SDHL och HockeyAllsvenskan är glada över att samarbeta med Barnängen.
– Tillsammans vill vi göra skillnad för miljön, både genom att använda Barnängens miljövänliga produkter men också uppmärksamma och sprida kunskap kring hållbarhet. Genom att använda kraften i sport och exponera ligorna tillsammans med Barnängen är vårt samarbete oerhört viktigt, säger Angelica Lindeberg, kommersiell chef på SDHL och Linnea Leijonklo, kommunikations- och partneransvarig på HockeyAllsvenskan.

Barnängens nya miljövänliga linje lanserades under 2019. Samtliga produkter i det nya sortimentet är Ecolabel-certifierade av EU. Det garanterar en hög hållbarhetsstandard genom hela livscykeln – från sourcing av råmaterial till slutanvändaren. Under hösten 2019 lanserades också en kompletterande linje med babyprodukter, samtliga veganska, ekologiskt certifierade och anpassade för barnens känsliga hud och hår. I samband med att hockeyspelare tar över Barnängens kanaler i sociala medier har supportrar också möjlighet att vinna ett urval av dessa produkter från Barnängen.

Produktöversikt

Hår- & Kroppsvård
BARNÄNGEN MILJÖVÄNLIG* HÅR- OCH KROPPSVÅRD är en serie miljömärkta och vårdande kropps- och hårvårdsprodukter. Alla ingredienser är noggrant utvalda för att skämma bort hud och hår lite extra. Produkterna har ett hudvänligt pH-värde, är dermatologiskt testade, veganska samt miljömärkta enligt EU Ecolabel, vilket omfattar både innehåll och förpackning.

Produkterna finns att köpa på ICA, Coop, City Gross, Hemköp och Willys (sortiment kan variera per butik). Pris (kan variera per butik och produkt): 22,90 – 29,95 SEK

Barnängen Barn
Barnängen Barn är en serie milt vårdande produkter speciellt anpassade för barns känsliga hud. Serien tillverkas i Sverige och består av fyra hår- och hudvårdsprodukter med noggrant utvalda ingredienser. Produkterna är COSMOS ORGANIC-certifierade av Ecocert Greenlife enligt COSMOS standard, veganska, astma- och allergicertifierade och testade under pediatrisk kontroll. 

Produkterna finns att köpa på Coop, Hemköp och Willys (sortiment kan variera per butik). Pris (kan variera per butik och produkt): 49,95 – 64,00 SEK

Relaterade artiklar

Familjens favorit-duschcrème sedan år 1990

Läs mer

Samarbetet med Barncancerfonden fortsätter under 2022

Läs mer