Barnängen i samarbete med Barncancerfonden

Barncancerfonden arbetar för att bekämpa barncancer och se till att drabbade barn, ungdomar och deras familjer får den vård och det stöd de behöver. Det vill vi på Barnängen bidra till! Under hösten 2020 startar kampanjen Tillsammans mot Barncancer där en del av Barnängens försäljning på utvalda produkter kommer att gå till att stötta Barncancerfonden och deras viktiga arbete.

Varje år drabbas cirka 300 barn av cancer i Sverige. Tack vare forskning och effektivare behandlingsmetoder har utvecklingen gått framåt och idag överlever 85 procent av de drabbade. Men vi på Barnängen vill att alla barn som insjuknar i cancer ska överleva och kunna leva ett friskt liv. För att nå dit har vi bestämt oss för att vara med och stödja Barncancerfondens verksamhet.

Pengar som kommer in till Barncancerfonden går till tre olika ändamål: forskning, råd & stöd och information. Det är en nationell organisation med kontor i Stockholm och sex stycken föreningar placerade runt om i landet. Barncancerfondens vision är att utrota barncancer med målet att alla barn som drabbas av cancer ska överleva och leva ett så bra liv som möjligt under och efter sjukdomen.

Om kampanjen – Tillsammans mot Barncancer

Under hösten 2020 startar kampanjen Tillsammans mot Barncancer där en del av Barnängens försäljning på utvalda produkter kommer att gå till att stötta Barncancerfonden.

– Barncancerfonden gör ett ovärderligt arbete, och det känns bra för Barnängen att finnas med på ett hörn och stödja deras verksamhet. Som Barncancerfonden så bra själva utrycker det, så hör barn och cancer helt enkelt inte ihop, säger Louise Christerson, varumärkesansvarig på Barnängen.

Kampanjen kommer att marknadsföras i digitala kanaler och synas med stor kommunikationsyta i butik, där sex utvalda produkter skänker 1 krona per såld produkt.

– Vi vill givetvis uppmärksamma om samarbetet på bred front, dels för att uppmärksamma Barncancerfondens ovärderliga arbete, och dels för att de som gillar produkter från Barnängen nu på ett enkelt sätt kan vara med och bidra, berättar Louise.

Genom att handla någon av Barnängens sex utvalda produkter i din dagligvaruhandel är du som konsument med och bidrar till den livsvikta forskningen! Den här omgången sträcker sig samarbetet till och med den sista september 2021.

– Det är vi väldigt glada över, eftersom det innebär att vi samarbetar under två av Barncancerfondens viktigaste månader – kampanjmånaden september, vilket också är den tiden på året då kampanjen Tillsammans mot Barncancer kommer att synas mest i butik, säger Louise.

De utvalda produkter som ingår i kampanjen är Kids Bubbelbad, Creme & Olja Kakao, Yoghurt Aloe vera, Lenande & Olja Monoi, Creme & Olja Magnolia samt Man Isvak.

 

Relaterade artiklar

Familjens favorit-duschcrème sedan år 1990

Läs mer

Samarbetet med Barncancerfonden fortsätter under 2022

Läs mer